Prajitura cu Dulce de Leche

de Miha in Prajituri, 7 Iul 2014 | 10374 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura extract de vanilie
  • Pentru crema:
  • 1 cutie lapte condensat indulcit (400 g)
  • 2-3 linguri lapte evaporat/condensat
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Dulce de Leche:

Intai de toate am preparat Dulce de Leche dupa metoda ce v-am aratat-o AICI.  Am fiert cutia de lapte (nedesfacuta) intr-o cratita cu apa timp de 2 ore, apoi am lasat la racit.

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si extractul de vanilie si se bate pana se obtine o spuma lucioasa ca pentru bezea. Incorporam galbenusurile amestecate cu ulei, apoi faina in care am amestecat nuca macinata si praful de copt. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute. Se va face proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar, se lasa la racit, apoi se taie in 2 parti.

Crema:

Gelatina se pune intr-un castron si se acopera cu apa rece. Se lasa sa se hidrateze timp de 10 minute.

Punem dulce de leche intr-un castron si adaugam putin lapte evaporat, atat cat sa obtinem o crema omogena, sa o putem amesteca. Smantana pentru frisca o batem cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. O rasturnam in castron peste dulce de leche si omogenizam bine cu mixerul.

Topim gelatina pe baie de abur (sau la microunde pentru cateva secunde). Luam cateva linguri de crema si amestecam cu gelatina calda, amestecand energic. Acum amestecam cele doua compozitii.

In tava in care am copt blatul punem un blat, 2/3 din crema si acoperim cu cel de-al doialea blat. dam la rece pana se intareste crema. Scoatem prajitura pe un platou, acoperim cu restul de crema si presaram cu ciocolata rasa.

Daca va plac prajiturile insiropate puteti face un sirop simplu de apa cu zahar caramelizat cu care sa umeziti foile de blat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Dulce de Leche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu dulce de leche